4 Boyutlu Ultrasonografi

4 Boyutlu Ultrasonografi

Anne adaylarının içi içine sığmaz, içlerinde büyüyen mucizeye tüm açıklığıyla tanık olmanın hayalini kurarlar. Kime en çok benzediği üzerine konuşmak, karınlarındayken ilk fotoğrafını saklamak ve hatta gerçek görüntülerinden oluşan videolara hemen sahip olmak isterler.

Haksız mıyız? Doğum anı yaklaşmadan daha başlar heyecan, adım adım yükselir ve soru işaretleri de bu sürecin en zor katlanılan eşlikçileridir. Bu nedenle 4D ultrason her geçen gün daha çok talep görmektedir.

Biz teknolojinin sunduğu tüm güzellikleri ve sağladığı tüm imkanları hastalarımızla buluşturuyoruz. Onları bebekleriyle tanıştırırken tüm teşhisleri çok daha ayrıntılı bir şekilde yapabiliyoruz. Bebeğin sağlık durumunu, gelişimsel anomalilerini tüm detaylarıyla tespit edebilmemizi sağlayan 4 Boyutlu Ultrasonografi (USG) cihazı ile doğuma henüz aylar varken olası sorunları erkenden teşhis edip tedavi sürecini başlatabiliyoruz.

4 Boyutlu Ultrason Nedir?

Rahim içerisindeki fetüsün üç boyutlu; aynı zamanda eş zamanlı olarak görüntülenebilmesini ve kaydedilebilmesini sağlayan bir teknolojidir. Bebeğin ayrıntılı bir şekilde görüntülenebilmesini sağlayan bu teknolojide bebeğin ultrason anında ne yaptığı tüm detaylarıyla gözlenebilir. 3 boyutlu ultrasondan en büyük farkı da aslında budur; 3 boyutlu ultrasonda görüntü geç gelmekte ve 4D ultrasondaki kadar detaylı olmamaktadır.

4 Boyutlu Ultrasonografinin Avantajları Nelerdir?

Bebeğin renkli görüntüsünü, üstelik hareketli bir şekilde görüntülemeyi mümkün hale getiren 4D USG, video izlemekle eş değer bir deneyim sunar. Bebeğin rahimdeki hareketleri tüm netliği ile izlenebilir. Anne adayı sırt üstü yatar, karın bölgesine jel sürülür ve el başlığı karın bölgesinde dairesel hareketlerle gezdirilir. Ses dalgalarının kullanıldığı bu teknoloji bebeği eş zamanlı olarak izleme fırsatı sunar.

4D USG’nin avantajları elbette ebeveynlerin merakını dindirmekle de sınırlı değildir.

  • 4D ultrason teknolojisi sayesinde bebeğin cinsiyeti gebeliğin erken döneminde tespit edilebilir. (14. Hafta itibariyle)
  • Yarık damak, eksik parmak, yarık dudak ve benzeri gelişim anomalileri tüm netliği ile gözlenebilir.
  • Beyin ve omurilik rahatsızlıklarının tanısı konulabilir.
  • Rahim yapısındaki değişim ve problemler gözlenebilir.
  • Plasenta incelenebilir ve yerleşimini değerlendirme imkanı sunulur.
  • Çoklu gebelik durumunda bebekler ayrıntılı bir şekilde değerlendirilir.
  • Gebelikte yaşanan sorunların nedeni açığa çıkarılabilir.
  • Bebeğin omurgasında ya da merkezi sinir sistemindeki sorunlar tespit edilebilir.
  • Kromozom anomalileri olması durumunda bebeğin gelişimi takip edilebilir.
  • Yumurtalıktaki kist ve miyomlar teşhis edilebilir.
  • Normalde ense kalınlığı ölçümüyle birlikte tespit edilebilen Down Sendromu gibi kromozom anomalilerinin taraması 4D ultrason ile gebeliğin üçüncü ayında yapılabilir.

Görüldüğü gibi, 4 boyutlu ultrason teknolojisi birçok avantaj barındırmaktadır. Müstakbel ebeveynlere belki de gelecekle ilgili ipuçları ilk defa en net şekliyle sunulmaktadır. Bebeklerinin gülümsemesini, kaş çatmasını ve yaptığı tüm hareketleri görmeleri anne ve babalık heyecanını doruklara çıkarmaktadır. Üstelik hastalarımızın da söylediği gibi, bu bağ bebek henüz dünyaya gelmeden ebeveynleri ile arasındaki bağı güçlendirmektedir.

Sosyal Medyada Paylaş:

Bunlar da İlginizi Çekebilir

hamilelikte-bu-besinlerden-uzak-durun
Hamilelikte Bu Besinlerden Uzak Durun

Sağlığınız için her zaman dengeli beslenmeniz gerekir ancak bu gereksinim hamilelik d…

Devamını Oku
Pregnancy Tracking
Gebelik Takibi

Gebelik süreci bir kadının ve elbette eşinin; hayatları boyunca deneyimledikleri en m…

Devamını Oku
sezaryen-sonrasi-vajinal-dogum
Sezaryen Sonrası Vajinal Doğum

Sezaryen doğum yaptıktan sonra vajinal yani doğal ya da normal doğum yapılıp yapılama…

Devamını Oku